Eng Fr Du
 
 
 
 
 

    Senecio Aquarine Mount Everest

Deze plant is een succulent die groeit in de volle zon, het is een echte zonaanbidder. Geef de plant op het terras alleen water op zonnige dagen. Hij floreert bij temperaturen tussen de 5˚ en 30˚C, maar houdt zich ook bij hogere temperaturen buiten fier staande. Bij één of twee keer per maand bijmesten met (groene) plantenvoeding blijft de plant mooi en sterk. De Senecio Aquarine® zal het zowel binnen als op je balkon goed doen. Wordt de plant te groot, dan kun je met een scherp mes gerust de langste tak voor de helft afsnijden. Hierna loopt de plant loopt gewoon weer uit.
Als terrasplant heeft de Senecio alleen op zonnige dagen water nodig. Bij slecht(donker) weer hoeft de plant minder of geen water te hebben.

  • Watergeven in de zomer is 100ml om de 14 dagen.
  • Watergeven in de winter is 100ml om de 30 dagen.


Inspiratie en tips.
Voor meer inspiratie en tips kijk op onze website: www.royalgreen.nl
en bekijk wat de mogelijkheden zijn met deze mooie eyecatcher.

               
 
 
 

 

    Zamioculcas Raven Verzorgingstips

Zamioculcas Raven is een opvallend item met zijn zwarte en gevederde bladeren, maar toch is het geen aandachtvrager. Zo makkelijk als de plant is, gedijt hij binnen een temperatuur van 5 °C en 40 °C op zowel een donkere als lichte standplaats in huis. Met dezelfde verzorging als zijn groene broer, heeft hij liever geen direct zonlicht in de zomer en grote hoeveelheden water. Met een klein beetje plantenvoedsel groeit hij zo uit tot een krachtpatser van 80 cm hoog. Raven kan tot wel vier weken teren op het water en de voeding die hij in zijn reservoirs, de knollen en wortels, in de grond opslaat. Deze zeer sterke survivor vindt het geen probleem als je hem een keertje vergeet water te geven.

  • Watergeven in de zomer is 100ml om de 14 dagen
  • Watergeven in de winter is 100ml om de 30 dagen

               

 

    Zamioculcas Verzorgingstips

Eigenlijk kan er weinig mis gaan bij de verzorging van Zamioculcas. Het is een sterke plant die je overal kan neerzetten. Het mag een lichte plek zijn, maar een donkere standplaats is ook goed.
Zamioculcas verlangt matig water. Liever te weinig water dan te veel. De aarde mag iets uitdrogen. Af en toe wat bijmesten met plantenvoeding doet de plant goed, bijvoorbeeld een keer per maand.

  • Watergeven in de zomer is 200ml om de 14 dagen.
  • Watergeven in de winter is 200ml om de 30 dagen.

               
 
 
 

    Violen

Violen kunnen vroeg in het voorjaar prima buiten staan lichte vorst is hij ongevoelig voor en onder de sneeuw kan zelfs temperaturen ver onder nul hem niet schaden. Geef de planten elke 2 week een beetje mest dan blijft de kleur van blad en bloem mooi. Uitgebloeide bloemen verwijderen zodat er geen schimmels op komen. De violen zijn uitgebloeid zodra ze sterk beginnen te rekken
               
 
 
 

 

    Geranium

Regelmatig water geven niet uit laten drogen. Bij mooi weer ‘s avonds water geven dan kan de plant ‘s nachts weer goed herstellen en staat hij er ’s morgens weer mooi fris bij. Bijmesten kan met speciale geraniummest. Dit moet regelmatig gebeuren. Ook regelmatig de oude bloemen en de lelijke bladeren verwijderen. Dit komt de plant ten goede.
               
 
 
 

 

    Tuin en Balkonplanten

Geef de planten bij warm weer in de avond water dan staan ze de volgende dag weer fris ook heeft u minder water nodig, zorg dat de grond nog licht vochtig is voordat u weer water geeft. Bijmesten elke week een beetje met het water meegeven. De beste standplaats van de planten is als de planten niet de hele dag de volle zon krijgen. Ook regelmatig de uitgebloeide bloemen en de bruine of gele bladeren verwijderen komt de plant ten goede.
               
 
 
 

 

    Bolchrysant

De bolchrysant kan op een lichte plek staan maar niet in de volle zon. Op een koele plek bloeien ze langer. Geef plant regelmatig water. Als het bovenste laagje potgrond droog is kun je weer water geven. Oppassen dat de plant niet met de voeten in het water staat, dit geeft wortelrot. Plant kan niet tegen vorst en regen. Dit geeft kans op bloemsmet.
               
 
 
 

    Cineraria venezia

Het voorjaars gevoel daar zorgt de Cineraria voor een uitbundig bloeiende kamerplant die regelmatig water moet krijgen zodat de grond in pot licht vochtig blijft .De bemesting 1 keer per week met het water meegeven.
Zet de plant op een lichte plek niet boven een hete verwarming. Ook regelmatig de uitgebloeide bloemen en de lelijke bladeren verwijderen. Dit komt de plant ten goede.